Papa Benedict al XVI-lea, “ingrozit” de uciderile ce au avut loc intr-o scoala din Rio

13 morti intr-o scoala din Rio de JaneiroLacasuri Ortodoxe: din Rio de Janeiro
Papa Benedict al XVI-lea sa declarat “ingrozit”, vineri, 8 aprilie 2011, intr-un mesaj de solidaritate cu familiile celor treisprezece elevi impuscati mortal in scoala lor, de catre un criminal de 23 de ani, intreaga populatie din Rio fiind traumatizata de aceasta tragedie”, a spus Arhidioceza Catolica de Rio.


“Profund socat de acest atac tragic, indreptat impotriva copiilor lipsiti de aparare(…), Papa doreste sa isi exprime solidaritatea si sprijina spiritual familiile care si-au pierdut copiii, si comunitatea scolara”, spune Papa in mesajul trimis de Vatican pentru Arhiepiscopul de Rio, Monseniorul Orani João Tempesta.

{mosmap address=’ Rio de Janeiro ‘|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’ Papa Benedict al XVI-lea, “ingrozit” de uciderile ce au avut loc intr-o scoala din Rio – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|} Vineri, 11 elevi erau inca internati, patru in stare grava, in timp ce alte victime erau ingropate in trei cimitire din oras.

Papa “ureaza recuperare rapida celor raniti” si ii “invita pe toti sa spuna nu violentei – o cale fara viitor – si sa caute sa construiasca o societate bazata pe justitie si respect pentru oameni, mai ales pentru cei mai slabi si lipsiti de aparare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.