Biserica Catolica din Chile isi cere si ea iertare pentru abuzurile preotilor asupra copiilor

Lacasuri Ortodoxe: din Santiago – Chile
Biserica Catolica din Chile, ultra-majoritara in aceasta tara, si-a cerut iertare in mod oficial, vineri, 8 aprilie 2011, pentru cazurile de abuz sexual, comise de preotii catolici asupra copiilor, dar si pentru lipsa de reactie si ineficienta in solutionarea reclamatiilor.

“Noi ne exprimam cu umilinta scuzele noastre si tot sprijinul pe care il putem oferi, in plus fata de rugaciunile noastre”, a spus Conferinta Episcopala din Chile, care isi mai cere, de asemenea, iertare in fata “intregii sale comunitati ecleziastice, pentru exemplul negativ oferit de unii dintre reprezentantii sai”.


{mosmap address=’ Santiago, Chile ‘|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’Biserica Catolica din Chile isi cere si ea iertare pentru abuzurile preotilor asupra copiilor – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|} “Recunoastem ca nu am raspuns intotdeauna prompt si eficient reclamatiilor”, au mai adaugat episcopii intr-o declaratie lansata vineri. “Ne exprimam apropierea si solidaritatea fata de victimele abuzurilor si fata de familiile acestora, si impartasim suferinta lor”.

Aceasta este prima cerere de iertare, oficiala, formulata de Biserica Catolica din Chile, afara de exprimarea caintei personale, venita din partea unor reprezentanti ai sai.

Ea apare in urma a doua cazuri extrem de mediatizate, de abuz sexual, care au implicat un formator de preoti din Santiago, sanctionat de catre Vatican, si o fosta maica superioara a Congregatiei Ursulinelor.

Cincisprezece dosare legate de presupuse abuzuri sexuale comise de clerici au fost deschise in Chile, in ultimii ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.