publicat în: Arhivă

Afise despre sfarsitul lumii (21 mai) in Dubai

21 mai ziua judecatii de apoi in dubaiLacasuri Ortodoxe: din Dubai
Municipalitatea din Dubai a decis sa retraga o serie de afise care anuntau sfarsitul lumii pentru ziua de 21 mai, lipite pe panourile de pe strazi de catre un grup de crestini fundamentalisti americani, potrivit presei locale.

Posterele anuntau venirea Zilei Judecatii de Apoi, “o zi mare si infricosata” amintita de Biblie, conform acestui grup care controleaza, in special, o retea de statii de radio religioase, numita Family Radio.


Potrivit dnei. Mona Khamis Ebrahim, responsabila cu campaniile de afisaj din Dubai – un important centru financiar al Golfului – “municipalitatea va indeparta posterele cat mai rapid posibil”.

{mosmap address=’ Dubai, Emiratele Arabe Unite ‘|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’Afise despre sfarsitul lumii (21 mai) in Dubai – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|} “Aceasta eroare nu a fost cu intentie, departamentul nostru permitand afisarea a mii de reclame in fiecare zi”, a spus ea, in cadrul unor declaratii oferite in limba engleza de cotidianul Gulf News.

“Tot ceea ce este interzis de principiile islamice religioase, se interzice”, a spus ea, “si nimeni nu poate prezice sfarsitul lumii. Numai Dumnezeu il poate cunoaste”.

Prozelitismul altor religii decat Islamul este interzis in Emirate.

Potrivit unei responsabile a grupului Family Radio, Maria Sheahan, prezenta in Dubai, campania are drept scop “avertizarea publicului cu privire la sfarsitul lumii, fara a tine seama de nationalitate sau religie, pentru ca priveste pe toata lumea”.

Ea a subliniat, in declaratiile pentru Gulf News, ca firmele de afisaj au refuzat sa participe la aceasta campanie, din cauza sensibilitatii subiectului. Dar, in cele din urma, o companie locala, Emirates Neon Group (ENG), a acceptat operatiunea.

Potrivit Dnei. Sheahan, data de 21 mai se anunta a fi aceea a Judecatii de Apoi, fiind “ascunsa in Biblie, si putini oameni intelegand-o”.

“A fost nevoie de o multime de cercetari”, mai asigura aceasta. “Acum, vom face astfel de lucruri in urmatoarele 40 de zile, fiindca Biblia ne porunceste sa facem asta”.

Family Radio este o retea de statii care emite in Statele Unite si in lume programe religioase crestine. Reteaua a denuntat, de asemenea, homosexualitatea si casatoria gay, sustinand ca aceste practici au grabit sfarsitul lumii.