Pr. Valentin Petrea din Cotul Vaii – Constanta contesta hotararea Tribunalului Constanta (recurs)

Pr. Valentin Petrea - Cotu vaii Constanta.Lacasuri Ortodoxe: din Cotu Vaii, Constanta, Romania

Un preot ortodox din Arhiepiscopia Tomisului, aflat in prezent in inchisoare pentru un presupus delict savarasit in urma cu un an, a pornit o actiune de constestare a sentintei hotarata de "Tribunalul Constanta si mentinuta de Curtea de Apel din aceeasi localitate", dupa cum ne informeaza cotidianul Ziua de Constanta.

In urma cu aproximativ un an, judecatorii din Constanta au hotarat o pedeapsa de 6 ani de inchisoare pentru parintele slujitor al bisericii ortodoxe din Cotul Vaii – Arhiepiscopia Tomisului.

Pr. Valentin Petrea, paroh al acestei biserici, ar fi fost gasit vinovat pentru furt din banii enoriasilor, bani care se pare ca fusesera donati pentru biserica.

Aflat in prezent in Penitenciarul Poarta Alba, conform informatiilor oferite de cotidian, parintele a depus la aceasta ora o contestatie, "cererea sa fiind inregistrata pe rolul Judecatoriei Medgidia, formand astfel dosarul 1283/256/2011. Cazul a fost insa declinat spre competenta solutionare in favoarea Tribunalului Constanta, unde urmeaza sa se judece pe data de 13 mai, la completul F6", mai informeaza ziarul local.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.