OCI a cerut Statelor Unite mai multa implicare in problemele lumii musulmane

Ekmeleddin Ihsanoglu la WashingtonLacasuri Ortodoxe: din Washington
Organizatia Conferintei Islamice (OCI) a cerut marti, 12 aprilie 2011, Statelor Unite, sa fie "mai active in solutionarea conflictelor din lumea musulmana", in special in procesul de pace israeliano-palestinian.

In discursul inaugural al Forumului Mondial Americano-Islamic, secretarul general al OCI, Ekmeleddin Ihsanoglu, a solicitat Washingtonului sa joace "un rol mai activ in solutionarea conflictelor din lumea musulmana", conform unui raport AFP

Dupa alegerea lui Barack Obama, musulmanii au remarcat "progrese reale in relatiile cu Statele Unite", a spus acesta, in acelasi timp adaugand ca tensiunile intre aceste doua lumi continua sa existe, atata timp cat conflictul israeliano-palestinian nu va fi rezolvat.

"Procesul de pace din Orientul Mijlociu trebuie sa fie piatra de temelie a acestui Forum", a mai spus el.

Forumul mondial anual Americano-Islamic, deschis marti (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), pentru trei zile, in Washington, si fiind conceput pentru stimularea imbunatatirii relatiilor dintre SUA si tarile musulmane, reuneste in acest an, pentru prima data pe pamant american, oficiali ai 30 de tari musulmane precum Iordania, Indonezia, Pakistan sau Afganistan.

Senatorul U.S. John Kerry, la randul sau, a reiterat faptul ca forumul a fost deschis "tocmai pentru ca se impuneau discutii si pentru ca se urmareste sa joace un rol" in procesul de pace israeliano-palestinian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.