Vaticanul sustine ca a trecut de “prima faza”, in analiza abuzurilor sexuale comise de clerici in Irlanda

/Diarmuid MartinVaticanul sustine ca a trecut de "prima faza", in analiza abuzurilor sexuale din irlanda O ancheta a Vaticanului, pe marginea abuzurilor sexuale comise de preoti in Irlanda, si-a incheiat prima sa faza, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Raportul apartine Vaticanului si a fost lansat pe data de 6 iunie 2011.

Cu toate ca s-a specificat acest lucru, totusi, un raport de publicare a concluziilor Vaticanului nu poate aparea pana anul viitor.

Anuntul survine la patru zile dupa ce Arhiepiscopul de Dublin, Diarmuid Martin, tocmai declara ca a fost "personal, din ce in ce mai mult nerabdator – vizavi de lentoarea procesului (a probelor), care a inceput cu mai mult de un an in urma", mai informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.