Prima biserica ortodoxa ruseasca din Peninsula Arabica

/biserica ortodoxa rusa din arabiaPrima biserica ortodoxa ruseasca din Peninsula Arabica

Cupolele bisericii ortodoxe rusesti cu hramul Apostolului Filip din Sarjah, Emiratele Arabe Unite, au fost impodobite cu cruci de aur – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Este singura biserica ruseasca, construita in Emiratele Arabe Unite si in intreaga Peninsula Arabica, si singura care a fost impodobita cu cruci de aur, conform declaratiilor Patriarhiei Moscovei.

Crucile au fost sfintite de un preot de rang inalt al parohiei ortodoxe rusesti, parintele Alexandru Zarkesev.

Cele cinci cruci si noua stele au fost proiectate de arhitectul Iurii Kirs si au fost realizate in Rusia, inainte ca ele sa ajunga in Sarjah.

Aceasta comunitate ortodoxa centrala din Emiratele Arabe Unite a aparut la ordinele personale ale legiuitorului din Sarjah, Sultanul Mohamed Al-Qasimi. Biserica Ortodoxa mai cuprinde pe langa biserica pentagonala, o cladire cu trei etaje, care gazduieste un centru cultural – educational.

Piatra de temelie a fost sfintita de Mitropolitul Kirill de Smolensk si Kaliningrad, acum Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii, in data de 9 septembrie 2007 – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.