Presedintele kazah face apel la imbunatatirea imaginii Islamului in toata lumea

Nursultan NazarbayevPresedintele kazah face apel la imbunatatirea imaginii Islamului in toata lumea

Presedintele kazah, Nursultan Nazarbaiev, a cerut tarilor musulmane sa dezvolte un proiect privind imbunatatirea imaginii Islamului in lume, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Ar trebui sa lucram impreuna pentru a forma o imagine pozitiva asupra Islamului, ca religie a pacii, a tolerantei, bunatatii si dreptatii.

Este timpul sa ne gandim serios la un proiect comun mass-media in tarile islamice, astfel incat sa se opuna discreditarii acestei mari invataturi", a declarat Nazarbaiev in cadrul unui forum economic mondial islamic in Astana, miercuri, 8 iunie 2011.

"Cei mai multi din mass-media globala demonizeaza Islamul, ca fiind o amenintare la adresa securitatii nationale si a pilonilor cultural – religiosi. Islamul a fost portretizat ca o religie care incurajeaza violenta politica, extremismul si terorismul. Aceasta situatie nu poate fi tolerata", a mai spus el, conform Interfax.

"Noi consideram ca terorismul si extremismul, indiferent de locul in care acestea se pozitioneaza si de sloganurile politice si religioase, dupa care se ascund, nu au nimic in comun cu religiile lumii", a declarat Nazarbaiev, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.