Senegal: Nu se pune problema sa “dezincriminam homosexualitatea”!

Lacasuri Ortodoxe: din Dakar / Senegal
Nu se pune problema sa "dezincriminam homosexualitatea"!

Ministrul de Externe din Senegal, Madické Niang, a declarat joi ca "nu se pune problema dezincriminarii homosexualitatii in Senegal, "unde practicarea acesteia se pedepseste cu cinci ani de inchisoare, raporteaza News Agency (SPA).


"Nu poate fi vorba de dezincriminarea homosexualitatii in Senegal, care are propriile sale convingeri sociologice si religioase si unde majoritatea covarsitoare a populatiei crede in Dumnezeu si Islam", a spus Niang Madické.

Acesta a vorbit in Dakar cu ocazia implinirii a 61 de ani de la Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

"Fiecare tara are propriile sale realitati sociale, iar comunitatea internationala trebuie sa ia in considerare diferentele si sa nu ne oblige sa legalizam astfel de relatii impotriva naturii. Nu putem accepta.", a spus ministrul, avocat de formatie, citat de APS.

Conform acestuia, homosexualitatea, "in confruntarea" cu practicile sociale, culturale si religioase ale Senegalului, va duce la crearea unei "situatii catastrofale" in cazul in care ar fi legalizata.

"Exista fundamentalisti (musulmani) care vor creste ca numar, iar consecintele vor fi mult mai dramatice, pentru ca aceasta nu tine de realitatea noastra", a afirmat dl Niang, fost ministru al justitiei, numit in octombrie Ministru de externe al Senegalului.

Cu toate acestea, el a declarat ca "libertatile individuale sunt protejate in Senegal”.

in Senegal, tara majoritar musulmana, homosexualitatea este pedepsita cu cinci ani de inchisoare.

Liderii musulmani din Senegal au creat in aprilie 2009, un "Front Islamic pentru Apararea valorilor etice", ca raspuns la eliberarea a noua senegalezi inchisi pentru homosexualitate, numind aceasta "un atac impotriva Islamului".

Cele noua persoane au fost condamnate in luna ianuarie 2009 la opt ani de inchisoare pentru "acte indecente, impotriva firii”, dupa ce au fost arestate intr-un apartament personal din suburbiile Dakarului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.