Corul Manastirii Varatic a sustinut un concert in fata Parlamentului European, la Bruxelles

Cu binecuvantarea inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Corul „Sf. Iosif de la Varatic” al Manastirii Varatic a sustinut un concert de muzica bizantina la Parlamentul European din Bruxelles. Pelerinajul grupului de monahi si monahii de la Manastirea Varatic a avut loc in perioada 7-9 iunie 2010.



Concertul a avut loc la invitatia deputatului Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri externe si membru al Comisiei pentru securitate si aparare din cadrul Parlamentului European. Grupul a fost compus din 20 de persoane, trei preoti slujitori ai manastirii, maica Iosefina Giosanu, stareta obstii de la Varatic, si 16 maici.

Corul manastirii a sustinut un concert, avand un repertoriu destul de variat de cantari psaltice. Concertul a debutat in glas de toaca”, a declarat maica Iosefina Giosanu, stareta Manastirii Varatic.

MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.