Invitatie: Corul de Copii Radio si Corul Sound – concert de Craciun cu caldura in suflet – 16 decembrie 2010

Invitatie: Corul de Copii Radio si Corul Sound – concert de Craciun cu caldura in suflet – 16 decembrie 2010

Joi, 16 decembrie 2010, Corul de Copii Radio si Corul „Sound”, dirijate de Voicu Popescu, va invita „cu caldura in suflet si cu voie buna” la un concert de „Colinde si cantece de Craciun”, care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor – Bucuresti (Str. Plevnei nr. 61, in sala mare – amfiteatru din incinta institutiei, etaj 2), de la ora 19:30.


Program concert (repertoriu) si informatii despre corurile participante:

Corul de Copii Radio – dirijor Voicu Popescu
la pian: Camelia Chitibea

Peisaj de iarna
Sus boieri, nu mai dormiti
Ia-n sculati
Joy to the World
Stille Nacht
Noel Nouvelet
Bogoroditse, Devo, raduisia
Kalanda Kastoria
Ave Maria
Adam lay i-bounden
Colindita

Corul de Copii Radio a fost fondat de dirijorul Ion Vanica, in anul 1945. Acesta a fost urmat de Elena Vicica, Eugenia Vacarescu Necula si Voicu Popescu. Este o autentica scoala de educatie prin muzica a tinerelor generatii, unde au debutat cariere artistice precum cele ale viitorilor solisti lirici Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu si multi altii. Corul de copii este deosebit de pretuit de muzicieni si public datorita diversitatii activitatilor sale interpretative in recitaluri, concerte "a cappella", contributii la capodopere vocal-simfonice sub bagheta unor mari maestri romani si straini. La acestea se adauga realizari in emisiuni de radio si televiziune, inregistrari radiofonice speciale, numeroase aparitii discografice. in anul 2004 corul a primit titlul de „Ambasador cultural al Uniunii Europene”, din partea Federatiei Corurilor din UE.

Corul “Sound” – dirijor Voicu Popescu

Buna dimineata la Mos Ajun
Dupa datini, colindam
Domnulet si Domn din cer
De cand Domnu’ s-a nascutu
La Vitleem colo’n jos – Marire-ntru cele ‘nalte
Ia-n te scoala
Mos Craciun
Colinde, colinde
A la nanita nana
We’ve been a while a wondering
White Christmas
Follow That Star
Shchedryk
A Marry Christmas
Triptic de colinde

Corul „Sound” a fost infiintat in anul 1994, avand in componenta studenti si absolventi de facultate din Bucuresti, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Repertoriul deosebit de vast cuprinde lucrari din patrimoniul romanesc si international. Corul „Sound” a obtinut numeroase premii si medalii, precum cele de la „World Choir Games” – 2008, Austria; la Festivalul International Coral de la Ohrid – Macedonia, si a sustinut concerte in Capela Sixtina si Pantheon – 2009.
Intrarea este libera.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.