Doi diaconi ortodocsi ucisi de traficantii de persoane in desertul Sinai

Christian Solidarity Worldwide (CSW) a primit un raport despre uciderea a doi diaconi ortodocsi de catre traficantii de persoane, in desertul Sinai, in data de 11 decembrie 2010.

camila in apropierea granitei cu Egiptul langa un post militar in peninsula Sinai 2009 Cei doi diaconi au fost pedepsiti intrucat gardienii lor au considerat ca jucasera un rol important in alertarea ONG-urilor pentru drepturile omului, in ce priveste situatia celor peste 250 de refugiati si solicitanti de azil din Eritreea, Sudan, Somalia si Etiopia, care au fost inchisi timp de peste o luna in conditii degradante, de catre traficantii beduini de persoane, in desertul Sinai. Traficantii cer plata a aproximativ 8.000$ per persoana, pentru eliberarea acestora.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


camila in apropierea granitei cu Egiptul langa un post militar in peninsula Sinai 2009 Diaconii au facut parte dintre cei 100 de refugiati din Eritreea, care au fost separati de grup in 10 decembrie. inainte de a-i muta, traficantii le-au distrus materialele religioase refugiatilor si i-au agresat sever pentru incapacitatea platii de rascumparare. Agenzia Habeshia, de asemenea, raporta ca ceilalti din grup au fost batuti, torturati si fortati sa-si bea propria urina, dupa ce le-a fost refuzata apa. Exista, de asemenea, rapoarte privind recoltarea de organe, iar unele femei gravide au fost nevoite sa avorteze.

Exploatarea solicitantilor de azil din Horn of Africa, de catre traficantii de persoane din desertul Sinai, este o problema actuala. Rapirea, traficul de organe si tranzactionarea grupurilor de solicitanti de azil intre bande diferite este deja o activitate comuna, si exista temeri ca cei 100 de eritreeni sa fi fost vanduti de catre alti dealeri din zona.

La 1 decembrie 2010, CSW, Agenzia Habeshia, EveryOneGroup si Concernul Drepturilor Omului din Eritreea au emis un apel comun prin care se solicita interventia urgenta, internationala, si evidentierea conditiilor inumane si degradante suferite de refugiati, care au suferit metode extreme de tortura, inclusiv socuri electrice, precum si legarea cu lanturi in jurul gleznelor si privarea de hrana si apa. Agenzia Habeshia si EveryOneGroup au mai pornit, de asemenea, un proces in Cairo impotriva traficantilor.

Directorul National CSW, Stuart Windsor, a spus: "suntem intristati sa auzim despre moartea a doi diaconi. Situatia acestor refugiati se deterioreaza pe zi ce trece, si in ciuda asigurarilor date de guvernul egiptean, cum ca lucreaza din greu pentru eliberarea acestor oameni, s-au facut slabe progrese. Traficantii de persoane au prea putina consideratie pentru viata umana si au demonstrat ca nu vor ezita sa ucida, sa mutileze si sa abuzeze de victimele lor. Timpul se scurge si comunitatea internationala trebuie sa indemne guvernul egiptean sa actioneze decisiv pentru a impiedica alte pierderi de vieti prin eliberarea acestor persoane si prin acordarea accesului neingradit in birourile locale ale UNHCR. Egiptul trebuie sa devina, de asemenea, mai pro-activ in aducerea tratamentului refugiatilor si solicitantilor de azil la nivelul normelor internationale, si sa fie incheiat traficul de fiinte umane in interiorul frontierelor sale".

CSW, in Marea Britanie, este o organizatie lider in apararea drepturilor omului, specializata pe probleme de libertate religioasa, care lucreaza in numele celor persecutati pentru convingerile lor crestine si in promovarea libertatii religioase pentru toti.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.