Parintele Cristian Pomohaci Spectacol de colinde cu har divin, 20 decembrie 2010

pr cristian pomohaci colinde Parintele Cristian Pomohaci – Spectacol de colinde cu har divin, 20 decembrie 2010

Directia Judeteana pentru Cultura, Patrimoniul National Valcea si Agentia „Carabus” organizeaza luni, 20 decembrie 2010, incepand cu ora 19,00, „Spectacol de colinde cu har divin” – interpret parintele Cristian Pomohaci, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ramnicu-Valcea.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


pr cristian pomohaci colinde Parintele e deja cunoscut publicului larg, ca interpret de muzica populara, de pricesne (cantari religioase ortodoxe, executate atunci cand se impartaseste preotul si, mai recent, culese de artisti populari consacrati), si de colinde.

Canta in spectacole si, de altfel, slujeste in satul Mosuni, langa Targu Mures. Este un sat mic, unde a inceput sa vina multa lume, auzind vorbe frumoase despre parinte.

A urmat cursurile mai multor facultati, precum Facultatea de Comert Exterior – Bucuresti, Conservatorul – Bucuresti, Facultatea de Teologie, sectia pastorala – Bucuresti, ASE si Zootehnie, dar a ramas atasat de satucul unde a ales sa fie paroh (cu 35 familii), in detrimentul altor doua posturi la… oras, considerand ca acolo este chemarea lui Dumnezeu pentru dansul.

Muzica populara si cea religioasa sunt forma rugaciunii pentru parinte, dar si de impartasire a bucuriei catre ceilalti, multi, prin talentul sau remarcabil.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.