publicat în: Arhivă

Biserica Ortodoxa Rusa si rolul sau in relatiile RUSO-CIPRIOTE. Medvedev si Chrysostomos II… la o cafea

Dmitri Medvedev si Chrysostomos Biserica Ortodoxa Rusa poate avea o contributie remarcabila in relatiile ruso-cipriote

Rusia si Cipru trebuie sa isi consolideze relatiile folosind ambele instrumente, Statul si Biserica, a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev la o intalnire cu Chrysostomos al II-lea, Arhiepiscopul de Nea Justiniana si al intregului Cipru, joi, 7 octombrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Rusia sprijina Ciprul, inclusiv "in ideea reunificarii partilor insulei", a spus acesta.

Aceasta este o perioada speciala in istoria relatiilor ruso-cipriote, care exista de 100 de ani. Pelerinii si turistii din Rusia viziteaza adesea Ciprul, cu toate ca "seful statului rus nu a mai fost niciodata aici, inainte", a spus Medvedev.

Dmitri Medvedev si Chrysostomos

La randul sau, Chrysostomos al II-lea a multumit Rusiei pentru sprijinul pe care l-a simtit intotdeauna in Cipru. Dupa vizita sefului statului rus "ne asteptam la o vizita a Patriarhului Kirill", a mai spus acesta.

Invitatia de participare este inca deschisa, iar Patriarhul poate "alege un timp convenabil pentru vizita sa", a spus Arhiepiscopul.

"Dumnezeu sa va apere in toate eforturile si faptele voastre", a spus Chrysostomos al II-lea.

Arhiepiscopul a mai declarat apoi ca dispune inca de un anumit timp si l-a intrebat pe presedinte ce si-ar dori sa i se ofere. "Cafea, suc de morcovi proaspat sau, dupa cum stim, rusiilor le place ceaiul foarte mult (“coffe or tea?”) ".
(“Coffe then”) – "Atunci, o cafea", a raspuns Medvedev.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010