Ateistii moscoviti cer socoteala Bisericii Ortodoxe

Ateistii moscoviti aduc acuze Bisericii Ruse si Statului

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova / Interfax
Societatea Ateista din Moscova intentioneaza sa ceara procurorilor sa verifice conducerea capitalei, pentru a vedea daca aceasta stie, din Constitutie, ca religia este separata de Stat.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Am formulat un proiect de scrisoare adresata Biroului Procuraturii, in care am cuprins cu precizie toate cladirile transferate Bisericii Ruse, credem noi, ilegal. Cred ca aceste cladiri ar trebui sa fie luate inapoi de la Biserica, redate oamenilor, iar cei care sunt vinovati ar trebui sa fie pedepsiti ", a declarat presedintele Societatii, Alexander Nikonov, intr-o conferinta de presa la Moscova.

Potrivit acestuia, sub regimul lui Lujkov s-au transferat Bisericii parti semnificative din proprietatile Moscovei, si s-au oferit numeroase privilegii Bisericii, care contrazic Constitutia, si alte acte legislative care au provocat pierderi substantiale bugetului Moscovei".

"Fiecare biserica trebuie sa aiba un registru de casa, care le va aminti enoriasilor ei ca traiesc inca intr-un stat, si nu in biserica", a declarat Nikonov, in sensul ca astfel va fi posibil controlul asupra sumelor donate Bisericii.

El mai crede ca "serviciile oferite de Biserica au scazut in calitate", dar, totusi, Nikonov fiind "deloc un cetatean indiferent" spera sa se imbunatateasca "calitatea serviciilor Bisericii", iar competitivitatea Bisericii Ruse cu alte organizatii religioase sa creasca.

Presedintele Societatii Ateiste regreta ca doar cativa ateisti sunt uniti in cadrul unor organizatii. "Suntem mai putini decat homosexualii. Ei sunt mai consolidati", a mai spus el.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.