Svetlana Medvedeva a participat la comemorarea victimelor accidentului aviatic polonez, in Catedrala Smolensk

Lacasuri Ortodoxe: din Smolensk
Svetlana Medvedeva a participat la comemorarea victimelor accidentului aviatic polonez, in Catedrala Smolensk

Conform unei relatari Interfax, Svetlana Medvedeva, prima doamna a Statului Rus, a vizitat Catedrala Adormirii Maicii Domnului, in seara de duminica, 10 octombrie 2010, incheindu-si astfel calatoria in Smolensk.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Dupa evenimentele legate de memorialul Katyn, sotia Presedintelui rus a vizitat Catedrala in compania reprezentantului Gheorghi Poltavcenko, guvernatorului Regiunii Smolensk, Serghei Antufiev si a Episcopului Feofilakt de Smolensk si Viazma.

Episcopul i-a vorbit acesteia despre istoria dramatica a bisericii si despre moastele sfinte si icoanele pastrate in ea, apoi Medvedeva a participat la slujba parastasului pentru comemorarea celor 96 de pasageri ai avionului Tu-154, prabusit pe 10 aprilie 2010, la aterizarea pe aerodromul Severnii.

Medvedeva a aprins o lumanare si in fata icoanei Smolensk a Maicii Domnului, Hodigitria (Cea care arata calea), si i-a daruit episcopului o icoana a Sfantului Ioan Teologul, cadou.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.