100 de ani – “varsta” Bisericii Sfintii Apostoli Petru si Pavel – Calimanesti (Pr. Dr.  Nicolae Proteasa)

Centenarul bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din orasul Calimanesti

Vorbind despre acest eveniment, Parintele Dr. Nicolae Proteasa, parohul bisericii „Sfintii Apostoli” din Calimanesti si director al Seminarului Teologic din Ramnicu Valcea ne-a marturisit:

„Dau slava Bunului Dumnezeu ca in cei sapte ani de pastorire la Parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Calimanesti, am reusit impreuna cu enoriasii sa intreprind o activitate bogata, activitate reliefata in alocutiunile celor prezenti si in materialul (PP) prezentat la sfarsitul manifestarilor. Rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze stradaniile si munca pentru ca pe viitor sa randuim cele ce au ramas de facut”.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Sambata, 9 octombrie 2010, inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, si un sobor de preoti si diaconi, au savarsit slujba Vecerniei si o slujba de multumire cu ocazia sarbatoririi centenarului bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din orasul Calimanesti. La acest eveniment au mai participat oameni de cultura, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale de stat si numerosi credinciosi.

Biserica Sf Ap Petru si Pavel Calimanesti

Momentul a fost marcat prin lansarea a doua carti: „Calimanesti – monografie ecleziastica” si „Centenarul Bisericii Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Calimanesti”.

Biserica Sf Ap Petru si Pavel Calimanesti

inaltpreasfintitul Parinte Gherasim a rostit un cuvant de invatatura, urmat de cuvantarile unor oameni de cultura si ale reprezentantilor autoritatilor locale si centrale de stat, pe seama activitatii misionar-pastorale desfasurate de parintele paroh Nicolae Proteasa. Apoi au tinut cate un cuvant si autorii celor doua carti monografice.

Biserica Sf Ap Petru si Pavel Calimanesti

in finalul manifestarilor Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant de multumire adresat participantilor la acest eveniment aniversar, tuturor ctitorilor si ajutatorilor pentru cele ce s-au obtinut la bunul mers al parohiei in aceasta perioada si nu in ultimul rand parintelui paroh pentru frumoasa activitatea desfasurata.

Biserica Sf Ap Petru si Pavel Calimanesti

in incheiere au fost acordate diplome din partea Parohiei „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” Parintelui Arhim. Vartolomeu Androni, staretul Manastirii Cozia si Exarh al manastirilor si schiurilor din Arhiepiscopia Ramnicului, precum si staretilor si staretelor de la manastirile din zona orasului Calimanesti.

Biserica Sf Ap Petru si Pavel Calimanesti

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.