Consiliul Federal Rus a aprobat astazi in unanimitate Legea privind transferul de proprietate catre organizatiile religioase

proprietatea si averea bisericii ruse Consiliul Federal Rus a aprobat Legea privind transferul de proprietate catre organizatiile religioase

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Consiliul Federatiei Ruse a aprobat Legea "privind transferul proprietatii valorilor religioase, in prezent aflate sub control guvernamental sau municipal, catre organizatiile religioase", in sesiunea de astazi, miercuri, 24 noiembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


122 de senatori au votat in favoarea legii, si niciun vot nu s-a opus.

Legea are in vedere transferul titlului de proprietate sau acordarea utilizarii gratuite pentru un termen limitat catre organizatiile religioase, dinspre organismele relevante federale, regionale sau municipale.

Consiliul Federatiei ii reasigura pe toti membrii comunitatii muzeistice care si-au exprimat anterior ingrijorarea, ca o astfel de lege nu ameninta colectiile muzeale.

?eful comisiei pentru comunicatii cu Camera de audit, Serghei Ivanov, a declarat pentru Interfax ca legea prevede in mod clar ca "elementele din colectiile muzeale enumerate in Fondul Muzeal, Fondul Arhivistic National si Fondul Bibliotecar nu se supun transferului catre organizatiile religioase".

Potrivit acestuia, organizatiile religioase sunt responsabile oricum de pastrarea in siguranta si de asigurarea accesului la proprietatea transferata.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.