Noua biserica ortodoxa din Bibirevo va fi cea mai spatioasa din Rusia, depasind Catedrala Hristos Mantuitorul, din Moscova

Noua biserica ortodoxa din Bibirevo va fi cea mai spatioasa din Rusia, depasind Catedrala Hristos Mantuitorul, din Moscova

/proiectul celei mai mari biserici din rusia bibirevo Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Biserica dedicata Soborului Sfintilor Moscovei, care se ridica in Bibirevo, va putea primi cu 500 de credinciosi mai mult decat Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Este construita dupa proiectul Arhitectului rus Viktor Zaharov, care a lucrat in Ministerul pentru Energie Nucleara mai multi ani si a proiectat acceleratoare nucleare, se precizeaza intr-un articol al publicatiei ortodoxe Krestovskii Put.

/proiectul celei mai mari biserici din rusia bibirevo Discutiile asupra proiectului si lucrarile pregatitoare au fost urmate de unele situatii neobisnuite. in primul rand, proiectul lui Zaharov a avut o multime de adversari care, potrivit acestuia, ii aminteau de "nebunia demonica, atunci cand tipau: astfel de lucruri nu ar trebui sa fie construite in Moscova, nu poate fi construit asa ceva!

Atunci cand renumitul arhitect misionar a stat de vorba cu parohul Bisericii Bibirevo, staretul Serghei (Ribko), pe aceasta tema, el i-a spus: "inseamna ca proiectul este aprobat in esaloanele superioare, daca inamicul este revoltat".

"Iar la urmatoarea sesiune, cand un arhitect ne-a spus, mie si pr. Serghei: "o veti construi doar peste cadavrul meu!", i-am raspuns: "Nu iti pretuiesti prea mult viata". intr-o luna a avut loc un consiliu public, la care au fost prezente si autoritatile Moscovei. Apoi, totul s-a schimbat in mod miraculos. Persoanele care insultau proiectul, il numeau acum un model contemporan de biserica", a spus Zaharov.

Potrivit acestuia, pana si acel arhitect isi schimbase pozitia, sustinand realizarea constructiei, iar ceva mai tarziu, cand Zaharov avea sa viziteze cimitirul in care mama sa era inmormantata, a vazut un mormant proaspat, cu numele acestuia pe el.

"Multe alte semne au avut loc in timpul constructiei bisericii", a mai spus Zaharov. Odata, un lucrator a cazut dintr-un punct inalt si, in ciuda acestui fapt, el a supravietuit, ba chiar nu a fost nici macar ranit.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.