Un ritual evreiesc (tefilin) alarmeaza echipajul unui feribot in Noua Zeelanda

Lacasuri Ortodoxe: din Wellington
ritual evreiesc tefilin banderole si cutiute din piele pe brat - pergament Un ritual evreiesc a provocat o alarma pe un feribot

Un turist evreu-practicant israelian, care si-a legat in jurul bratului o banderola “tefilin” alcatuita din benzi si cutiute din piele, conform unui ritual evreiesc, a provocat o reactie in lant, puternica, pe un feribot pe care acesta calatorea, echipajul – fiind ingrijorat de posibila prezenta a unei bombe – alertand politia, dupa cum a raportat astazi, 13 decembrie 2010, mass-media.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Politia anti-terorista i-a asteptat pe turisti sa soseasca la Picton, pe insula sudica. Omul si insotitorul sau au fost dusi la sectia de politie pentru interogatoriu, a declarat tot astazi, luni, ziarul Dominion Post.

Incidentul a avut loc duminica, cand evreul si-a infasurat in jurul bratului sau, in conformitate cu ritual evreiesc, un “tefilin” alcatuit din curele si cutii mici din piele care contin bucati de pergament, pe care barbatii le poarta pe cap si pe brat pentru slujba de dimineata.

Potrivit companiei de transport maritim Kiwirail, echipajul s-a ingrijorat de posibila prezenta a unei bombe, si prin urmare a anuntat politia.

Potrivit lui Joris de Bres, seful Comisiei pentru Relatii Inter-rasiale, reactia politiei a fost una nefericita si a demonstrat "o teama exagerata de terorism" in aceasta tara.

"Este doar o reamintire a faptului ca trebuie sa mai si gandim inainte sa tragem anumite concluzii", a concluzionat el pentru Dominion Post.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.