Obama: “Sunt crestin prin propria alegere”

Lacasuri Ortodoxe: din Albuquerque (SUA)
Obama: "Sunt crestin prin propria alegere"

Presedintele Barack Obama a declarat marti, 28 septembrie 2010, ca este crestin "prin propria alegere", o afirmatie care este deosebit de relevanta dupa ce sondajele recente aratasera ca multi americani il credeau musulman.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Sunt un crestin prin propria alegere”, a spus Obama in timpul unei conversatii ce a avut loc in New Mexico (sud-vest), ca raspuns la o intrebare a unei femei, legata de credinta acestuia. Obama a spus ca a fost crescut de o familie care nu mergea la biserica si ca el s-a indreptat catre crestinism la o varsta mai tarzie. invatatura lui Hristos ii este sursa de inspiratie, a mai spus acesta conform AFP.

"intelegand ca Iisus Hristos a murit pentru pacatele mele” am invatat ce este umilinta, a mai adaugat el.

Obama a mai spus ca Statele Unite trebuie sa isi indeplineasca angajamentul lor, inscris in Constitutie, privind libertatea cultelor, si sa ii accepte, de asemenea, pe agnostici si atei.

Printre cei intervievati cu ocazia unui sondaj de opinie efectuat in luna august 2010 pentru revista Time (vezi arhiva Lacasuri Ortodoxe), 24% au raspuns ca Obama este musulman.

18% au spus acelasi lucru, intr-un studiu realizat de organizatia apolitica Pew Forum Religie si Viata Publica.

Sondajele au fost realizate pornind de la controversele pe marginea construirii unui centru cultural musulman, inclusiv a unei moschei, in apropierea Ground Zero – New York (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Obama a aparat dreptul musulmanilor de a construi acest centru, pe care adversarii il acuza a fi prea aproape de scena tragediei din 11 septembrie comisa chiar de extremistii islamici.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.