Sectele sunt un pericol pentru democratie, afirma 2/3 dintre francezi

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Sectele sunt un pericol pentru democratie, afirma 2/3 dintre francezi

Sectele reprezinta o amenintare "importanta" la adresa democratiei, sustin 66% dintre francezi, iar 25% au declarat ca au fost contactati cel putin o data de o secta, conform unui sondaj publicat miercuri de IPSOS Miviludes (Misiunea Interministeriala de Vigilenta si Lupta impotriva Sectarismului).

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Potrivit sondajului, 27% dintre respondenti au raspuns ca aceste secte reprezinta o amenintare "foarte importanta" la adresa democratiei, iar 39% "destul de importanta”.

42% percep sectele ca pe o amenintare la adresa familiei si prietenilor lor (14% foarte importanta si 28% destul de importanta), iar 30% ca pe o amenintare impotriva persoanei proprii (11% foarte importanta si 19% destul de importanta).

20% dintre respondenti cunosc in anturajul lor familial, de prieteni sau de serviciu, una sau mai multe victime ale sectelor. 15% s-au confruntat cu una sau mai multe victime ale sectelor.

25% spun ca au fost ei insisi contactati de o secta sau de membri ai unei secte (15% de mai multe ori si 10% o data).

in ceea ce priveste actiunea impotriva sectarismului, 9% dintre francezi cred ca guvernul "nu face prea mult", 44% spun ca "insuficient”.

Sondajul a fost realizat de IPSOS in doua etape: 10 – 11 septembrie 2010, cele 962 de persoane, care au constituit un esantion reprezentativ al populatiei franceze de peste 19 ani, fiind intervievate prin telefon, cu intrebarea: “Ati fost contactat de catre o secta, sau stiti pe cineva?”.

Alte aspecte (risc, victime ale actiunii sectare) au fost solicitate prin telefon in perioada 24 – 25 septembrie 2010, unui esantion reprezentativ format din 938 de persoane din populatia franceza, cu varste de peste 18 ani.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.