Pastorul american Terry Jones, care a chemat la incendirea Coranului,  invitat in Anglia

pastorul american Terry Jones Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Pastorul american, care a chemat la incendirea Coranului, Terry Jones, invitat in Anglia

Pastorul american extremist Terry Jones a fost invitat de catre o organizatie de extrema dreapta la o conferinta, in februarie 2011 in Anglia, "impotriva demonilor si puterii de distrugere a Islamului", dand nastere unor proteste in Regatul Unit.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Pastorul a starnit o adevarata furtuna de proteste la nivel international, in septembrie 2010, amenintand sa arda sute de copii ale Coranului, cu ocazia aniversarii atacurilor din 11 septembrie, din New York (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit pastorului, el a fost invitat sa conferentieze la o intalnire a grupului extremist Liga Apararii Engleze, in Luton, un oras din nordul Londrei, cu o populatie musulmana puternica, pentru a denunta "demonii si puterea de distrugere a Islamului, sprijinind lupta impotriva islamizarii in Marea Britanie si Europa".

Asociatia pacifista "Hope not Hate” (Speranta nu Ura), a denuntat invitatia facuta pastorului in Regatul Unit, declarand ca aceasta ar putea incuraja ura si violenta.

"Pastorului Terry nu ar trebui sa i se permita sa puna piciorul in Regatul Unit. Numai extremistii vor profita de vizita lui. ?i, dupa cum stiti, extremismul naste ura, iar ura naste violenta", a spus directorul „Hope not Hate”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.