publicat în: Arhivă

Presedintele Mubarak numeste 7 crestini in functia de deputat

Hosni Mubarak Lacasuri Ortodoxe: din Cairo – Egipt
Presedintele Mubarak numeste 7 crestini in functia de deputat

?apte copti au fost numiti deputati de catre presedintele egiptean Hosni Mubarak dintre cei 10 care pot desemna Adunarea Populara proaspat reinnoita dupa alegerile legislative din 28 noiembrie si 5 decembrie 2010, conform rapoartelor de presa din aceasta duminica, 12 decembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Hosni Mubarak Mubarak a emis un decret de numire a 9 barbati, sapte fiind crestini, si a unei femei, au raportat mai multe ziare.

Aceasta decizie ridica la 10 numarul total al coptilor participanti in Adunare, in care doar 3 membri ai acestei comunitati fusesera alesi.

Parlamentul egiptean are 518 locuri, 10 fiind atribuite direct de catre Mubarak, si 508 prin competitia deschisa electorala.

Comunitatea copta, care reprezinta intre 6 si 10% dintre cele 80 milioane egipteni conform estimarilor, se plange de discriminare si sub-reprezentare publica si in cadrul institutiilor.

in ziua de 24 noiembrie 2010, la cateva zile dupa primul tur, au avut loc ciocniri violente in Gizeh (Giza), la periferia orasului Cairo, intre protestatarii copti si politie, dupa ce autoritatile au refuzat transformarea unui centru comunitar in locas de cult.

Doi crestini au fost ucisi, alti cativa zeci de crestini au fost raniti si peste 160 arestati.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010