Interzicerea purtarii voalului musulman in Franta, in spatiile publice, se va aplica si in cazul persoanelor aflate in vehicule

Lacasuri Ortodoxe: din Paris / France Presse
niqab in masina Interzicerea purtarii voalului musulman in Franta, in spatiile publice, se va aplica si in cazul persoanelor aflate in vehicule

Legea interzicerii ascunderii fetei in spatiul public "se refera, de asemenea, si la orice persoana aflata la bordul unui vehicul pe drumurile publice", a amintit marti, 14 decembrie 2010, Jean-Paul Garraud din UMP – Franta, ca raspuns la decizia tribunalului politiei din Nantes.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Aceasta instanta a anulat procesul verbal completat in aprilie 2010, pentru purtarea niqab-ului la volan, de catre Sandrine Mouleres, in varsta de 31 de ani – intr-un proces care a atras in jurul sau toata presa locala.

"Legea privind interzicerea ascunderii fetei in spatiile publice se aplica, de la 12 aprilie 2011, si se va referi, de asemenea, si la orice persoana aflata la bordul unui vehicul pe drumurile publice", a declarat Garraud intr-o declaratie.

"Acest lucru se datoreaza faptului ca masina nu este considerata de catre instantele judecatoresti drept o locuinta (incinta) privata in care sa putem face orice", a mai declarat Garraud, raportor al legii in discutie in cadrul Adunarii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.