Un preot catolic ii dezamageste pe copii, in timpul messei, spunandu-le ca Mos Craciun… nu exista

Fabriciano Sigampa Lacasuri Ortodoxe: din Buenos Aires
Un preot catolic ii dezamageste pe copii, in timpul messei, spunandu-le ca Mos Craciun… nu exista

Un arhiepiscop argentinian catolic le-a explicat copiilor, in timpul unei messe, ca Mos Craciun nu exista, lansand mai multe cuvinte impotriva "omului gras, imbracat in rosu", dupa cum a raportat marti, 14 decembrie 2010, ziarul argentinian Clarin.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Nu trebuie sa confundam Craciunul cu un om gras imbracat in rosu", a declarat duminica, in predica sa, Arhiepiscopul orasului Resistencia (nord), Fabriciano Sigampa, fara a-si ascunde mania.

Clericul a mai spus, de asemenea, le-a dat dreptate copiilor care "stiu ca acest om este de fapt reprezentat de parintii lor reali care le fac cadouri si le aduc daruri cu mare efort si cu ajutorul lui Iisus".

Totul a pornit de la instalarea unei "Case a lui Mos Craciun" in piata centrala a orasului, criticata puternic.

"Publicitatea va curge atunci cand constructia casei in care ar trai omul imbracat in rosu va fi gata. Tocmai de aceea nu trebuie confundat, noi nu trebuie sa-l confundam cu Craciunul. Acesta nu este Craciunul", care sarbatorea initial nasterea lui Iisus", sustine el.

in Argentina, Biserica Catolica este foarte influenta si, la criticile continue ale Arhiepiscopului, proiectul "Casa lui Mos Craciun" a fost oprit.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.