(VIDEO) Franta a construit 1000 de moschei in ultimii 10 ani (ajungand la totalul de 2000). Rugaciunile in strada continua sa existe

musulmani in rugaciune pe strada Leon din FrantaParis, Franta /
Ministrul de Interne, Claude Gueant, a declarat vineri, 15 aprilie 2011, ca numarul moscheilor din Franta a crescut "de la 1 000 la 2 000" in intervalul de zece ani, si ca personal intentioneaza sa foloseasca "dialogul" in relatia cu comunitatea musulmana, pentru a nu mai exista rugaciuni in strada.

"Rugaciunile sunt o manifestare de tulburare stradala pentru cetatenii nostri si, in plus, sunt o indepartare reala de la principiul secularismului", a spus ministrul pentru TF1.


El a recunoscut ca a existat "o problema a lipsei locasurilor de cult", atragand atentia asupra faptului ca in zece ani s-a pornit de la 1000 si s-a ajuns la 2000 de moschei pe teritoriul francez".

"Deci, este posibil sa se construiasca", a mai subliniat el.

Totodata, "rugaciunile din strada nu fac bine nici principiului secularismului, nici fidelilor credintei musulmane", a anuntat ministrul. "Noi nu ne rugam lui Dumnezeu in strada, asa ca trebuie sa oprim acest fenomen", a adaugat el.

Pentru a face fata acestei situatii, "am de gand sa fac acest lucru consultandu-ma cu comunitatea musulmana", a anuntat ministrul de Interne, responsabil de culte.

In aceasta privinta, a salutat "deja faptul ca in Nice, unde aveau loc rugaciuni in strada, de cateva zile acest lucru nu s-a mai intamplat".

Ministrul a spus ca a "descoperit un sistem foarte simplu: exista doua moschei in Nice, si credinciosii mai numerosi dintr-o moschee sunt transportati de un autobuz catre cealalta moschee, unde exista spatiu".

"Trebuie sa gasim solutii de acest gen", a mai spus el, afirmand ca "prefera sa evite" interventia cu forta pentru oprirea rugaciunilor in strada.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.