Saturday 16 april 2011

(VIDEO) Franta a construit 1000 de moschei in ultimii 10 ani (ajungand la totalul de 2000). Rugaciunile in strada continua sa existe

musulmani in rugaciune pe strada Leon din FrantaParis, Franta /
Ministrul de Interne, Claude Gueant, a declarat vineri, 15 aprilie 2011, ca numarul moscheilor din Franta a crescut "de la 1 000 la 2 000" in intervalul de zece ani, si ca personal intentioneaza sa foloseasca "dialogul" in relatia cu comunitatea musulmana, pentru a nu mai exista rugaciuni in strada.

"Rugaciunile sunt o manifestare de tulburare stradala pentru cetatenii nostri si, in plus, sunt o indepartare reala de la principiul secularismului", a spus ministrul pentru TF1.


El a recunoscut ca a existat "o problema a lipsei locasurilor de cult", atragand atentia asupra faptului ca in zece ani s-a pornit de la 1000 si s-a ajuns la 2000 de moschei pe teritoriul francez".

"Deci, este posibil sa se construiasca", a mai subliniat el.

Totodata, "rugaciunile din strada nu fac bine nici principiului secularismului, nici fidelilor credintei musulmane", a anuntat ministrul. "Noi nu ne rugam lui Dumnezeu in strada, asa ca trebuie sa oprim acest fenomen", a adaugat el.

Pentru a face fata acestei situatii, "am de gand sa fac acest lucru consultandu-ma cu comunitatea musulmana", a anuntat ministrul de Interne, responsabil de culte.

In aceasta privinta, a salutat "deja faptul ca in Nice, unde aveau loc rugaciuni in strada, de cateva zile acest lucru nu s-a mai intamplat".

Ministrul a spus ca a "descoperit un sistem foarte simplu: exista doua moschei in Nice, si credinciosii mai numerosi dintr-o moschee sunt transportati de un autobuz catre cealalta moschee, unde exista spatiu".

"Trebuie sa gasim solutii de acest gen", a mai spus el, afirmand ca "prefera sa evite" interventia cu forta pentru oprirea rugaciunilor in strada.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.