Obama continua “sa se roage” pentru pacea intre Israel si vecini. Mesajul de Pasti

ObamaWashington, SUA /
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat vineri, 15 aprilie 2011, ca va continua "sa se roage" pentru pacea intre Israel si vecinii sai, reiterand sprijinul sau pentru securitatea Israelului, printr-un mesaj ocazionat de sarbatorile pascale.

Pastele, sarbatorit "cu traditiile si ritualurile sale bogate, aminteste fiecarei generatii de trecutul sau, in timp ce aceasta se bucura de frumusetea libertatii si de responsabilitatea pe care ea o presupune", a scris Obama in acest mesaj destinat "tuturor celor care sarbatoresc Sfintele Pasti".

"In acest an, indicatiile stravechi se reflecta zilnic in titlurile de presa, intr-un moment in care suntem martori ai istoriei moderne de eliberare si de transformare in Orientul Mijlociu si Africa de Nord", a mai spus presedintele, referindu-se la revoltele populare de rasturanre a regimurilor din Tunisia si Egipt, si care inca produc framantari in Yemen, Libia sau Siria.

"Pe un fundal de schimbare, vom continua sa ne rugam pentru pacea intre Israel si vecinii sai, in acelasi timp reiterand angajamentul nostru continuu in asigurarea securitatii Israelului", a spus el.

Miercuri, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Mark Toner, asigura ca SUA se va "concentra mai bine" pe eforturile sale pentru pace in Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ultima incercare americana de revigorare a dialogului israeliano-palestinian, pentru gasirea unei solutii intre cele doua state, a fost blocata inca din septembrie anul trecut, Israelul refuzand sa reinnoiasca inghetarea colonizarii asezarilor din teritoriile ocupate.

Secretarul de stat, Hillary Clinton, a anuntat marti o apropiata definire a viitoarei etape a politicii americane in regiune, de catre presedintele Obama.

Toner lasase sa se inteleaga, totusi, ca “se dubleaza eforturile” de reimplicare a partilor in negocieri, pentru a lua o noua initiativa, la propriu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.