Imam ucis in Daghestan

moscheeMahacikala, Daghestan
Magomed Saipulaiev, imamul moscheii din satul Iaznaia Poliana, din districtul Kizil-Yurt al Daghestanului, a fost ucis cu o arma de foc automata, la domiciliul sau, in urma cu cateva zile, conform declaratiilor Ministerului de Interne catre Interfax.

Anchetatorii au gasit la locul faptei 20 de cartuse si 6 gloante.

"Se pare ca o persoana neidentificata l-a impuscat pe imam printr-o fereastra a casei sale", a declarat Alkas Amirhanov, un consilier senior aflat la conducerea Comitetului de Investigatii al Daghestan.


Imamul condamnase in mod constant gruparile armate ilegale, pentru activitatile lor, si, prin urmare, a primit in mod regulat amenintari de la ele, a spus Comitetul National Antiterorist (NAC).

"El era cunoscut pentru pozitia sa intransigenta fata de orice forma de violenta, condamnand uciderea oamenilor nevinovati si alte infractiuni ale gangsterilor sau membrilor lumii interlope, fapt pentru care criminalii il amenintau in mod repetat cu moartea", mai spune comunicatul NAC.

Asasinarea lui Saipulaiev este a 6-a ucidere a unui lider religios in Daghestan in ultimul an, ceea ce reprezinta “un semn de cinism fara limite si degradarea morala absoluta a membrilor lumii interlope, care nu se opresc" in comiterea de infractiuni condamnate peste tot in lume, inclusiv de catre liderii religiosi islamici", a mai spus NAC.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.