Friday 5 march 2010

Australia interzice practic, printr-o noua lege, predarea creationismului chiar si in Scolile Crestine

Australia interzice, practic, printr-o noua lege, predarea creationismului chiar si in Scolile Crestine

Lacasuri Ortodoxe: din Adelaide, South Australia

Aceasta este problema pe care si-o pune autorul unui articol aparut in editia de astazi, 5 martie 2010, a Life News, mentionand ca, in Australia de Sud, Comisia de inregistrare a ?colilor Non-guvernamentale a publicat o noua politica in educatie, prin care se impune predarea’‘stiintei ca disciplina empirica, concentrandu-se pe anchete, ipoteze , investigare, experimentare, observatii si analiza evidentelor.”


in acelasi nou regulament, precizeaza Thaddeus M. Baklinski, autorul amintit mai sus, se specifica: nu este acceptata in scolile non-guvernamentale predarea bazata pe expuneri ori reflectii sau interpretari literare ale textelor religioase sau creationiste.

Aceasta politica interzice, de fapt in mod eficient, predarea creationismului in ?colile crestine din statul Australia de Sud.

Cu toate acestea, Sydney Morning Herald citeaza declaratia unui purtator de cuvant al Comisiei, care afirma ca de fapt nu ar exista nicio interdictie privind predarea creationismul. "El poate fi predat in studiile religioase", a spus purtatorul de cuvant.

Totusi, ?tefan O’Doherty, directorul executiv al ?colii crestine din Australia, a spus ca el considera ca intentia politica din Australia de Sud a fost de a interzice predarea perspectivei biblice fata de natura intregului univers. De fapt este singurul lucru scos in evidenta, a mai spus el.

"Luate mot-a-mot" a zis acesta, "inseamna insa ca nu se mai poate mentiona Biblia in clasele de stiinta."

Administratorii scolilor crestine, precizeaza Baklinski in articol, sunt totusi ingrijorati de faptul ca decizia Australiei de Sud de a opri predarea creationismului, ca parte a lectiilor stiintifice, se va precipita prin actiuni similare in toata regiunea.

O’Doherty a avertizat, in plus, ca aceasta politica stabileste un precedent care ar putea fi importat chiar si de alte state, inclusiv de New South Wales, unde problema a mai facut obiectul unor dezbateri intense, cu 2 ani in urma.

Acesta nu este totusi inceputul actiunii. Anul trecut, Consiliul NSW Board of Studies specifica intr-o alta rezolutie, ca predarea stiintei care nu se face pe baze "stiintifice sau pe dovezi" nu va fi considerata drept curs in cadrul programei cerute pentru diplomele de absolvire din nivelele superioare: Certificat scolar sau Certificat de Studii Superioare.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.