Biserica Ortodoxa Rusa indeamna la renuntarea la anonimat pe Internet

anonimatul pe internetLacasuri Ortodoxe: din Moscova
Vizitatorii de pe forumurile existente pe internet ar trebui sa inceteze sa mai fie “anonimi”, considera Seful Departamentului Sinodal pentru relatii intre Biserica si Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin.

"Este momentul sa se renunte la anonimatul pe Internet. Oamenii, in mod normal, nu accepta anonimatul, in viata reala.


Daca in timpul conversatiei noastre, mi-as pune brusc o masca, as incepe sa folosesc un pseudonim si sa-mi ascund numele, ati avea toate motivele sa nu mai aveti incredere in mine", a spus preotul, in cadrul unei intrevederi cu reprezentantii Comitetului de Relatii Publice Americano-Israelian, saptamana trecuta.

Potrivit acestuia, societatea a ajuns sa isi stabileasca astfel de norme "in urma unor incercari si erori, formandu-si o anumita structura si anumite norme de comportament".

"Nu ar trebui sa fie instituite aceleasi reguli de comportament si in spatiul virtual, pentru a sti daca o persoana este demna sau daca nu este? Nu am inca raspunsuri la aceasta problema, dar este o problema grava", a subliniat parintele Vsevolod.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.