Decizie cu caracter exceptional: Roma si Polonia il vor serba, impreuna anual, pe “Fericitul Ioan Paul al II-lea”

Papa Ioan paul al II-leaLacasuri Ortodoxe: din Vatican – Polonia
Papa Ioan Paul al II-lea, care va fi beatificat pe 1 mai 2011, va fi sarbatorit anual pe 22 octombrie atat in Roma cat si in toata Polonia-natala, a declarat luni, 11 aprilie 2011, Congregatia Vaticanului pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor.

Ales in data de 16 octombrie 1978, Ioan Paul al II-lea si-a inceput pontificatul sau pe 22 octombrie, in timpul unei Messe in cursul careia a rostit cuvintele ramase celebre: "Sa nu va fie frica!".

Decizia Vaticanului are un caracter exceptional si raspunde "numeroaselor cereri", a precizat Vaticanul.

Beatificarea este, de obicei, in credinta catolica, o simpla autorizare a cultului (cinstirea) unui sfant, intr-un loc sau intr-o institutie religioasa. Canonizarea, care transforma un binecuvantat (fericit) intr-un sfant, reprezinta extinderea acestui cult in intreaga Biserica.

Conferintele episcopale, care sunt interesate, pot cere Romei inscrierea noului beatificat in calendarul lor liturgic.

Aproximativ 300.000 de pelerini sunt asteptati la evenimentul de beatificare, in 30 aprilie si 1 mai 2011.

Un Papa care a calatorit in intreaga lume, adorat de catolicii de pretutindeni, Karol Wojtyla, care a murit in ziua de 2 aprilie 2005, este beatificat intr-un timp record de sase ani si o luna. Dar, pentru a deveni sfant, va trebui ca acestuia sa i se mai atribuie un al doilea miracol.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.