Friday 15 april 2011

Tarile occidentale, inclusiv Statele Unite, cu greu mai pot fi numite tari crestine

Vsevolod Chaplin Moscova, Rusia

Seful Departamentului Sinodal pentru Relatia Biserica – Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin, a spus ca Rusia de astazi este cea mai buna parte a Europei.

"Suntem o parte a Europei, suntem cea mai buna parte a Europei, pe care o oferim viitorului, celui mai bun viitor", a spus el intr-un interviu acordat in cadrul unui show televizat, realizat de Vladimir Soloviov, la Rusia-1 TV.


El a mentionat, de asemenea, ca tarile occidentale, inclusiv Statele Unite ale Americii, cu greu pot fi numite tari crestine, din punct de vedere al prezentei sociale si politice.

"Modelul social crestin nu are absolut nicio legatura cu lumea occidentala moderna. Vestul este acum acelasi sistem lipsit de Dumnezeu care a dus odata la prabusirea comunismului, la prabusirea nazismului si va duce la prabusirea capitalismului", considera Pr. Vsevolod.

El si-a exprimat convingerea ca nicio societate nu va putea vreodata “sa traiasca fara valori morale".

"Rusia nu va avea viitor fara constiinta, fara morala si fara relatii umane normale, fara credinta. Ateii, se poate sa gandeasca altfel, dar gandirea mea imi spune ca suntem obligati sa mergem mai departe impreuna, si sa creem un viitor mai bun pentru noi toti", a mai avertizat acesta.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile