Oamenii s-au rugat pentru tigani si au lasat sa pluteasca flori pe apa raului Moscova

tigani rusi - Bersenevskaia Embankment MoscovaBersenevskaya Embankment , Moscova, Rusia

O slujba de pomenire pentru tiganii care si-au pierdut viata in cel de-Al Doilea Razboi Mondial a avut loc in urma cu cateva zile la Bersenevskaia Embankment din centrul Moscovei.

Slujba a fost oficiata de Seful Departamentului Sinodal pentru Relatia Biserica – Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin, la aceasta participand si cateva zeci de reprezentanti ai Autonomiei Federale Nationale si Culturale a Tiganilor. Toti aveau in maini garoafe rosii si candele aprinse.


tigani rusi - Bersenevskaia Embankment Moscova Adresandu-se celor prezenti la parastas, Pr. Vsevolod a mentionat ca acesti oameni, "care erau calatori si romantici, au devenit oameni ai suferintei in secolul 20, multi tigani fiind torturati pana la moarte in lagarele de concentrare, pierzandu-si in mod tragic viata, suferind din cauza represaliilor, dar murind pe front in cel de-Al Doilea Razboi Mondial".

Potrivit acestuia, jalea, disperarea si deznadejdea sunt lucrurile care au tendinta sa ne impresoare in momentul in care ii pomenim pe cei adormiti.

"Oamenii vostri au demonstrat o mare energie si un mare optimism in situatiile cele mai tragice, prin urmare, nu ar trebui sa existe loc pentru disperare, pentru ca tragediile istorice nu ne-au doborat", a declarat parintele Vsevolod, conform Interfax.

El a cerut participantilor sa se roage, pentru "ca Dumnezeu a facut astfel incat poporul Rusiei sa ramana viu, sa supravietuiasca, dincolo de aceste evenimente tragice din istorie".

La finalul ceremoniei, participantii au lasat sa pluteasca flori si coroane de-a lungul raului Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.