Gerard Depardieu prezent la fimari in manastirile ortodoxe rusesti

Gerard Depardieu in RusiaArchangelsk, Rusia
Filmarile la o coproductie ruso-franceza despre Grigori Rasputin, l-au adus pe cunoscutul actor francez Gérard Depardieu in Manastirea ortodoxa Antonievo-Siisk din regiunea Arhanghelsk.

Membrii echipei de producatori, regizorul si Depardieu au fost primii care au ajuns in Manastire, devreme, dimineata. Gérard a avut timp, inainte de filmare, sa viziteze manastirea si clopotnita bisericii.


Gerard Depardieu a mai vizitat, in plus, si expozitia-muzeu dedicata istoriei acestei manastiri, conform unui raport local transmis de eparhie.

Actorul a fost interesat in principal de viata de astazi a manastirii, si in special de serviciile oferite de aceasta in reabilitarea morala si spirituala a dependentilor de droguri. El a vorbit cu un lucrator la manastire, aflat in cursul unui tratament de reabilitare, care vorbea fluent engleza si franceza.

Mai tarziu, deplasandu-se la Varlaam (Dulskii), o alta manastire, a remarcat relevanta misiunii de a-i ajuta pe dependenti in depasirea problemelor.

Dupa ce filmarile s-au incheiat, oaspetilor le-au fost oferite suveniruri si o gustare usoara. Gerard Depardieu a incercat ceaiul nordic de macese si clatitele rusesti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.