Dezbateri stiinta-religie. Originea Lumii si a Omului

stiinta si religieComisia Teologica Inter-Sinodala din Rusia s-a intalnit pentru o sesiune ordinara in data de 7 iunie 2011. Aceasta a fost prezidata de presedintele sau, Mitropolitul Filaret de Minsk si Slutk, care este, de asemenea, si presedinte al Comisiei Biblico-teologice Sinodale.

Alaturi de el s-au mai aflat, printre altii, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte DECR, protopopul Vladimir Vorobiev, paroh al Universitatii Sfantul Tihon, si protopopul Smalii Vladimir, pro-rector al Scolii post-universitare Sfintii Chiril si Metodiu – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Comisia a luat in dezbatere un proiect de document privind relatiile dintre stiinta si credinta. Versiunea finala a acestui document va fi editata de Universitatea Sfantul Tihon.

Comisia a mai discutat, de asemenea, pe tema unui raport despre activitatea desfasurata pe o alta tema: originea Lumii si a Omului. Protopopul Kirill Kopeikin, secretar al Consiliului Academic al Academiei Teologice din Sankt-Petersburg, a emis un raport legat de „stiinta si religie in cadrul globalizarii”, avand loc si o masa rotunda privind Modernizarea Rusiei in era post-seculara. Ambele conferinte au fost organizate de catre Centrul de Cercetare Inter-Disciplinara din Universitatea de Stat Sankt-Petersburg, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Secretarul Comisiei Teologice Inter-Sinodale, protopopul Vladimir Smalii, a raportat rezultatele seminarului pe tema Hexameron: Biblia si stiinta, despre originea lumii si om, care a avut loc la Biserica ?colii Post-Universitare.

In urma unei discutii, Comisia a infiintat un grup de lucru pentru elaborarea unui document cu privire la originea lumii si a omului. Grupul va fi condus de Protopopul Vladimir Smalii si va include biblisti, patrologi, teologi si filosofi. Grupul va avea sediul la Biserica Scolii Postuniversitare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.