Bisericile din India deplang represiunea impotriva protestelor anti-coruptie, dar si politizarea manifestatiilor

swami randevBisericile din India deplang represiunea impotriva protestelor anti-coruptie, dar si politizarea manifestatiilor

In urma represiunilor din partea politiei, care au avut loc in data de 6 iunie 2011, la miezul noptii, cu scopul de a incheia in forta si rapid o manifestare de amploare impotriva coruptiei, condusa de guru-ul yoga Swami Ramdev, bisericile indiene si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu ceea ce ei vad ca fiind o politizare a campaniei anti-coruptie – informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Condamnam actiunile politiei, care ar fi putut fi evitate”.

„De asemenea, suntem ingrijorati de politizarea protestelor", a mai declarat Consiliul National al Bisericilor din India, intr-un comunicat emis in ziua de 7 iunie 2011.

Liderii religiosi se tem ca membrii partidului Baratia Janata (BJP), principalul partid de opozitie, se folosesc de aceste proteste pentru a ataca guvernarea Partidului Congresului – mai informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.