40% dintre rusi identifica Islamul cu terorismul

40% dintre rusi identifica Islamul cu terorismul

40 la suta din cetatenii rusi identifica Islamul cu terorismul, ne garanteaza serviciul Sreda, facand o declaratie pentru Interfax, dupa inregistrarea rezultatelor unui sondaj efectuat in aceasta primavara, in comun cu Fundatia pentru Opinie Publica, in randul a 1.500 de persoane din 100 de orase si sate, in 44 de regiuni ale Rusiei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Moscovitii nu impartasesc foarte des aceasta opinie – cum ca terorismul si Islamul ar avea ceva in comun, – dar cetatenii altor orase cu mai mult de 1 milion de oameni sunt de o cu totul alta parere.

43% nu cred ca terorismul ar avea de-a face cu Islamul, iar 90% dintre credinciosii musulmani impartasesc aceasta opinie.

Autorii studiului clarifica, de asemenea, si faptul ca 77% dintre rusi cred ca prin cooperarea Stat – Biserica Ortodoxa Rusa poate creste nivelul tolerantei interreligioase si etnice.

In plus, 93% dintre respondenti sustin ideea coexistentei pasnice a diferitelor religii in Rusia (4% se opun) – mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.