Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit cu John Elkann, noul sef al firmei Fiat

Lacasuri Ortodoxe: din Torino (Italia)
Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit cu John Elkann, noul sef al firmei Fiat

Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit cu John Elkann, noul sef al firmei Fiat, in aceasta duminica, 2 mai 2010, in timpul vizitei sale la Torino (nordul Italiei), pentru a sarbatori Sfantului Giulgiu, Giulgiul lui Hristos, a raportat agentia de stiri ANSA.


John Elkann, insotit de sotia sa, Lavinia Borromeo, l-a intalnit pe Papa la palat, alaturi de alte personalitati, printre care si printii Victor Emmanuel Philibert si Emmanuel de Savoia.

John Elkann, fiul cel mic al lui “awocato” Gianni Agnelli, patronul legendar al Fiatului, a fost numit in data de 21 aprilie 2010 la conducerea companiei. in varsta de 34 de ani, John Elkann, care a fost insa vicepresedinte din 2004, este cel mai tanar presedinte al firmei, prima companie industriala a Italiei, apreciaza AFP.

in aceeasi zi, Fiat anuntase ca nu va face disponibilizari in randul angajatilor sai din Italia, asa cum se temeau deja lucratorii, dupa anuntul privind inchiderea firmei siciliene la sfarsitul anului 2011, Termini Imerese, care a generat controverse intense in tara.

in timpul messei de duminica dimineata, Papa a vorbit despre somaj si criza economica. "Chiar si in Torino, dificultatile, problemele, nu lipsesc si chiar abunda: ma gandesc in special la cei care traiesc in conditii precare(…) din cauza lipsei locului de munca, si incertitudinii referitoare la viitor", a spus el, referindu-se de asemenea si la "imigranti" si "minoritatile marginalizate”.

Rata somajului a crescut la 8,8% din populatia activa in Italia, in luna martie, cel mai ridicat nivel incepand din cel de-al doilea trimestru al anului 2002. Ramane insa sub rata medie a zonei euro, situata undeva la 10%, in martie.

©traducere KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.