publicat în: Arhivă

Un pastor anglican condamnat la 4 ani de inchisoare, pentru “casatoriile albe” oficiate

Un pastor anglican condamnat la 4 ani de inchisoare, pentru "casatoriile albe" oficiate

Un pastor anglican a fost condamnat luni, 6 septembrie 2010, la patru ani de inchisoare, pentru ca a oficiat sute de casatorii albe la St. Leonards-on-Sea, in sudul Angliei, potrivit declaratiei instantei din Lewes, citeaza AFP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Pastorul Alex Brown, in varsta de 61 ani, a oficiat 383 casatorii intre iulie 2005 – iulie 2009, de 30 de ori mai multe decat in anii precedenti, mai ales intre cetateni ai tarilor din Est, rezidenti legali in Marea Britanie, si imigranti ilegali, originari din Africa.

El a fost gasit vinovat de incalcarea legilor imigratiei, avand doi complici: Michael Adelasoye, avocat de 50 ani, si Vladimir Buchak, ucrainean de 33 ani.

Dl. Buchak, care locuieste si el ilegal in Marea Britanie, e responsabil cu recrutarea europenilor din Est, pentru a-i convinge sa accepte casatoria „care nu se consuma” (alba) cu imigrantii ilegali, originari in principal din Nigeria, contra unor sume de bani.

Castigurile micii biserici au crescut de la 1000 lire sterline, la 22.000 lire sterline, in primele sase luni ale anului 2009.
Ancheta a demonstrat faptul ca o parte dintre africani erau deja casatoriti si aveau chiar si copii in tara de origine. O mireasa a marturisit ca a restituit rochia necesara evenimentului, imediat dupa ceremonie, intrucat era imprumutata, iar un viitor mire a fost inregistrat drept… „Felix Spaceman”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010