Papa a dat unda verde beatificarii unui german si a 6 spanioli

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
papa beatificare Papa a dat unda verde beatificarii unui german si a 6 spanioli

Papa Benedict al XVI-lea a deschis calea pentru beatificarea unui preot german care a murit sub nazisti si a 6 spanioli ucisi in timpul razboiului civil, si a recunoscut "martiriul" acestor oameni, potrivit unui comunicat emis de Vatican astazi, vineri 10 decembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Papa a autorizat Congregatia pentru Cauzele Sfintilor sa promulge decretele de recunoastere a "martiriului a 7 slujitori ai lui Dumnezeu", dintre care 6 spanioli ucisi "din ura fata de credinta", si care pot fi in curand beatificati fara a fi nevoie de vreun miracol care sa le fie atribuit.

Cei 6 spanioli sunt 2 preoti diecezani si 4 franciscani, ucisi in 1936, in timpul razboiului civil spaniol; victima germana este parintele catolic Alois Andritzki (1914-1943), un preot ucis in lagarul de concentrare de la Dachau (Germania), pe 3 februarie 1943.

Aceste 7 persoane fac parte dintr-o serie de 16, carora Papa le-a recunoscut minunile, martiriul si virtutile eroice.

Un fost Arhiepiscop de Parma, din nordul Italiei, care a murit in 1931, va fi canonizat, adica proclamat sfant, iar alte 11 persoane, inclusiv spanioli si germani vor fi beatificate, iar celelalte 4 au deschisa calea spre a deveni "binecuvantati" cu recunoasterea "virtutilor lor eroice", care reprezinta primul pas spre beatificare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.