Record la nivel mondial: 23.000 de biserici ortodoxe restaurate in Rusia in ultimii 20 de ani

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
bisericuta ruseasca - peste iarna Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii, citand ultimele statistici, a asigurat ca 23.000 de biserici ortodoxe au fost restaurate in Rusia in ultimele doua decenii.

"Ne-am obisnuit sa spunem asta, si a devenit un lucru chiar cumva comun: am reconstruit, am reparat, am restaurat. Dar sa ne gandim doar la o singura cifra: 23.000 de biserici au fost restaurate in acesti 20 de ani", a declarat el la o reuniune a Consiliului Patriarhal pentru Cultura, tinut in Catedrala Hristos Mantuitorul.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Nicio alta tara nu a vazut vreodata asa ceva", a mai spus el.

bisericuta ruseasca - peste iarna Patriarhul Kirill a subliniat in plus ca acest lucru a fost facut in contextul unor confruntari cu probleme destul de grele din punct de vedere economic, politic si social, si nicidecum intr-un moment de securitate economica si politica, sau de bunastare sociala.

"Lumea ar trebui sa fie constienta de potentialul ortodox al Rusiei – suntem in masura sa reusim in mod performant recrearea lucrurilor distruse si profanate de uitare", a mai spus el.

Pana in 1991, fosta URSS detinea 7.000 de biserici active, in timp ce numarul actual de biserici a ajuns la 30.000, a informat Patriarhul Kirill.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.