Grecia se angajeaza sa construiasca o moschee in Atena, promisa in urma cu 25 de ani

George_Papandreou Lacasuri Ortodoxe: din Atena/AFP
Grecia se angajeaza sa construiasca o moschee in Atena, promisa in urma cu 25 de ani

Premierul grec George Papandreou a promis astazi, vineri, 10 decembrie 2010, sa construiasca o moschee pentru musulmani, in Atena, la douazeci si cinci de ani dupa o promisiune initiala a tatalui sau, seful guvernului epocii, Andreas Papandreou.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Papandreou a adaugat ca un locas de cult provizoriu pentru musulmani ar fi, de asemenea, asigurat pana la finalizarea moscheii.

"Este rusinos ca de 25 de ani, poate chiar mai mult, (…) nu am fost capabili sa facem aceasta cladire", a spus el Parlamentului.

Mii de musulmani originari din tarile arabe, Africa si subcontinentul indian traiesc in Atena, fara a avea locasul lor oficial de rugaciune sau un cimitir, in ciuda promisiunilor repetate de guvernele ce s-au succedat pe parcursul anilor.

Au fost improvizate locasuri de cult in apartamente si depozite, adesea acestea facand obiectul unor atacuri rasiste.

Grecia, unde Biserica Ortodoxa are o influenta puternica, pastreaza amintiri amare, legate de secole de ocupatie otomana. Doar o minoritate turca din apropierea frontierei ar avea in mod real locasuri oficiale musulmane de cult.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.