Peste 60% din rusi se opun paradelor gay

Peste 60% din rusi se opun paradelor gay

Mai mult de jumatate din cetatenii rusi (53%) stiu despre incercarile activistilor minoritatilor sexuale privind paradele homosexualilor din Moscova, si aproba decizia autoritatilor de interzicere a acestora, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de FOM in 43 de regiuni din Rusia, in perioada 4-5 iunie 2011, facut public astazi, 10 iunie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Sondajul mai demonstreaza, insa, ca 44% din cei intervievati nu au auzit nimic despre tentativa paradelor gay.

Fiecare respondent din zece (9%) se opune interzicerii, in timp ce o treime din cei intervievati nu a putut spune daca interzicerea actiunilor publice ale minoritatilor sexuale sunt un lucru bun.

Intr-un sondaj similar efectuat in Moscova, 69% dintre respondenti au spus ca paradele homosexualilor ar trebui sa fie interzise, 11% nu sunt de acord cu asta si 20% nu au raspuns.

Oponentii paradelor homosexualilor sustin ca: "acest lucru este imoral; acest lucru este o propaganda a imoralitatii (15%)"; "nu este nevoie sa scoatem in evidenta orientarea sexuala" (8%); "sunt pur si simplu inutile" (7%), "sunt un lucru neplacut (6%)”.

Sustinatorii paradelor homosexualilor spun ca "aceasta este o chestiune personala a fiecarui individ" (3%) si cred ca interdictia asupra unor astfel de actiuni este o "incalcare a drepturilor democratice si a drepturilor minoritatilor sexuale".

Incepand din 2006, reprezentantii minoritatilor sexuale au tot cerut, fara succes, permisiunea organizarii unei parade gay in Moscova, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.