Orasul Nis – “martyropolis” si “oras imperial”

Orasul Nis – "martyropolis" si "oras imperial"

Nis martiropolis si oras imperial In ziua de vineri, 3 iunie 2011, intr-o sala solemna a Universitatii din Nis, Sanctitatea Sa Irinej, Patriarhul sarbilor, a participat la deschiderea unei reuniuni stiintifice a 10 bizantinologi, pe tema – Nis, martyropolis si oras imperial.
Discursul de bun venit, in numele comitetului de organizare, a fost tinut de Dr. Misa Rakota, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

A urmat Patriarhul sarb Irinej, care a binecuvantat lucrarile si pe participantii la intalnire, in cadrul unui discurs de bun venit.

Nis martiropolis si oras imperial

Patriarhului i-a urmat Milos Simonovici, primarul Nis si Dr. Grozdanovici Miroliub, decanul Universitatii din Nis, care i-au salutat pe participanti.

Academician dr. Renate Pilinger din Viena a deschis in mod solemn cea de-a zecea reuniune stiintifica a bizantinologilor. Dupa deschiderea festiva, Dr Yanis Varalis din Volos a prezentat Colectia nr. 9 de lucrari efectuate dupa ultima intalnire. Apoi, toti cei prezenti au urmarit un documentar stiintific "Crestinismul Antic in Nis".

Din 2001 in Nis, in mod traditional, in ziua celebrarii Sfantului Patron al orasului – Imperor Constantin – are loc o reuniune stiintifica internationala numita Nis si Bizant. Aceasta intalnire reuneste elita stiintifica din toata lumea din zona de istorie a artei, arheologie, istorie, teologie si literatura din perioada bizantina informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.