Majoritatea germanilor ii considera pe musulmani “o povara”

Thilo Sarrazin Lacasuri Ortodoxe: din Berlin / AFP
Majoritatea germanilor ii considera pe musulmani o povara

Majoritatea germanilor (55%) ii priveste pe imigrantii musulmani ca pe o povara pentru Germania, potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul Financial Times Deutschland (FTD).

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


55% dintre intervievati estimeaza ca musulmanii implica "costuri financiare si sociale mult mai mari decat contributia lor in economia" Germaniei, conform acestui studiu al Institutului Allensbach.

Doar 1/5 dintre respondenti vad o balanta pozitiva.

Publicarea acestui studiu vine dupa ce Germania a fost zguduita in ultimele saptamani de o controversa dura pe tema imigrarii, ridicata de catre un fost sef al bancii centrale germane, Thilo Sarrazin.

intr-o carte publicata la sfarsitul lunii august 2010, fostul bancher central, i-a stigmatizat in special pe imigrantii musulmani, sustinand ca tara s-a brutalizat din cauza educatiei lor slabe si a lipsei de integrare.

Aceste teze acide, respinse de multi politicieni, au gasit un ecou in randul populatiei.

Conform sondajulul FTD, 60% dintre respondenti i-au dat dreptate.

in Germania traiesc intre 3,8 si 4,3 milioane de musulmani, sau intre 4,6% si 5,2% din populatie, potrivit cifrelor guvernamentale.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.