“Preoti fara Frontiere” – propunerea unui episcop aflat la Sinodul pentru Orientul Mijlociu – 2010

Monseniorul Giorgio Bertin - Djibouti Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
In cadrul Sinodului pentru Orientul Mijlociu, un Episcop a propus crearea organizatiei "Preoti fara Frontiere"

Episcopul de Djibouti, Giorgio Bertin, a propus crearea unei organizatii "Preoti fara Frontiere", gata sa intervina in situatii de urgenta, marti, 12 octombrie 2010, la Sinodul pe tema Orientului Mijlociu, convocat la Vatican.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Monseniorul Giorgio Bertin - Djibouti Ca si “Medici Fara Frontiere", acesti preoti si calugari ar fi voluntari pentru o anumita perioada de timp, alcatuindu-se astfel o “rezerva (banca) de preoti disponibili", a spus Episcopul Bertin.

Uneori, sunt "situatii de urgenta, unde nu exista preoti sau sunt unii nepotriviti. De ce, atunci, la nivelul Orientului Mijlociu sau al intregii Biserici, nu se repartizeaza preoti", se intreaba episcopul Bertin, spunand ca un astfel de organism creat ar putea asigura un "spatiu de manevra" pentru Biserica, in viata de zi cu zi, sau ar putea dezvolta o noua dimensiune misionara.

Aceasta propunere inovatoare a provocat insa rasetele participantilor, conform unui reporter, aceasta sedinta realizandu-se cu usile inchise.

Sinodul privind Orientul Mijlociu are loc in perioada 10-24 octombrie 2010, la Vatican, si numara in jur de 200 de "parinti sinodali" de rit romano-catolic sau rasaritean, 36 de experti si 34 de auditori.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.