Preotii din Arhiepiscopia Bucurestilor nu pot organiza pelerinaje in strainatate, fara acordul Patriarhiei Romane, care are propriile sale centre de pelerinaje

in ziua de marti, 02 martie 2010, a avut loc sedinta Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, informeaza Biroul de Presa al Arhiepiscopiei. La sedinta au participat si preacucernicii parinti protoierei din cuprinsul Arhiepiscopiei si s-au luat urmatoarele hotarari de interes general:


1. Consolidarea si restaurarea Bisericilor vechi.
2. Construirea de Biserici noi in comunitatile unde nu exista lacas de cult ortodox.
3. Construirea de case parohiale in parohiile care nu au casa parohiala.
4. Construirea de capele in cimitirele parohiale, respectand normele europene de igiena privind depunerea celor decedati.
5. Organizarea mai judicioasa si intretinerea mai buna a cimitirelor parohiale.
6. infiintarea de noi cimitire in orase si sate, intrucat cele existente au devenit neincapatoare.
7. Preotii din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor nu pot organiza pelerinaje in strainatate, mai ales in Israel si Grecia, fara binecuvantarea scrisa a Patriarhiei Romane, care are propriile sale centre de pelerinaje si autorizatiile legale pentru desfasurarea unor astfel de activitati.

Se reaminteste, de asemenea, ca elevii seminaristi si studentii de la Facultatea de Teologie Ordodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti vor activa in timpul vacantelor scolare in parohiile care i-au recomandat. De asemenea, preotii parohi vor transmite direct Sectorului invatamant si relatii cu tineretul al Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor o descriere a activitatilor desfasurate de catre elevii si studentii teologi. Elevii si studentii cei mai activi in parohii in perioada vacantelor scolare vor fi luati in evidenta de catre Arhiepiscopie pentru diferite programe si activitati specifice desfasurate de Centrului Eparhial.

Pentru intensificarea activitatilor social-filantropice si cultural-misionare, Permanenta Consiliului Eparhial a infiintat, astazi, Fundatia „Bucuria Ajutorului”. Prin aceasta fundatie se doreste intensificarea legaturii dintre spiritualitate si opera sociala, deoarece este vorba atat de ajutorul oferit de catre donatori cat si de ajutorul primit de cei nevoiasi. Aceasta bucurie comuna are un profund caracter eclesial si contribuie nu numai promovarea filantropiei crestine, ci si la dinamizarea activitatilor misionare ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

SURSA: Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.