Sinodul Bisericii Ortodoxe Sarbe a decis sa amane ceremonia de instaurare a noului patriarh sarb, pana la o data ce va fi anuntata ulterior

Lacasuri Ortodoxe: din Belgrad
Sinodul Bisericii Ortodoxe Sarbe (CPS) a decis sa amane ceremonia de instaurare a noului patriarh sarb, pana la o data ce va fi anuntata ulterior.


"Motivul pentru care se amana evenimentul este lipsa timpului necesar organizarii si pregatirii corespunzatoare logistice a acestui eveniment spiritual important, si faptul ca mai multi oaspeti importanti din tara si din lume trebuie sa poata accepta invitatiile care le sunt trimise, astfel incat sa nu refuze participarea din cauza termenului scurt", conform unei declaratii oficiale.

Irinej urma sa fie intronizat, conform unor precizari anterioare (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe), in data de 25 aprilie 2010, in Patriarhia Pe? – Metohia, Kosovo (Vest).

El a fost ales nou lider pe 22 ianuarie 2010 si a fost inscaunat o zi mai tarziu, in Belgrad.

© KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.