Cea de-a 70-a aniversare a Patriarhului Bartolomeu I al Constantinopolului – Felicitari din partea Papei Benedict al XVI-lea

Cea de-a 70-a aniversare a Patriarhului Bartolomeu I al Constantinopolului – Felicitari din partea Papei Benedict al XVI-lea
Cu ocazia celei de-a 70 aniversari a Patriarhului Bartolomeu I al Constantinopolului, Papa Benedict al XVI-lea i-a trimis acestuia o telegrama prin care ii doreste tot binele, si sa aiba o “aniversare fericita”.


Ziua de nastere a Patriarhului, se afirma in telegrama, ii ofera Papei "o buna ocazie sa-i multumeasca lui Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos, datatorul de tot binele, pentru multimea binecuvantarilor pe care le-a oferit sanctitatii sale."

in acelasi timp, aceasta ocazie i-a oferit Suveranului Pontif posibilitatea sa il asigure pe Bartolomeu I de dragostea sa, "de dorinta de fratietate, insotita de rugaciunile sale catre Unul Dumnezeul nostru care sa-l sustina cu puterea si harul sau in timp ce isi indeplineste datoria de mare pastor, predicator al Evangheliei si maestru al vietii spirituale".

Telegrama Papei reaminteste istorii "placute" din cadrul intalnirilor cu Patriarhul, referindu-se mai presus de toate la vizita sa in Fanar, ocazionata de sarbatoarea Sfantului Andrei, in 2006.

in aceeasi scrisoare s-a afirmat: "Am impartasit cu Sanctitatea Dvs. o sfanta imbratisare, exprimandu-mi speranta in credinta ca Duhul lui Dumnezeu continua sa lumineze si sa ne ghideze pe calea noastra spre comuniunea deplina dorita de Hristos pentru toti ucenicii sai".

© KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.